Ak som nespravil na dostatočný počet percent Sloh aj test z cudzieho jazyka, a opakovana skuška by bola v septembri, spravil by som ju, zobrali by ma na výšku ešte v ten rok alebo až na ten nasledujúci?
Čisto systémová otázka.
Asi nie.. oni majú termíny dokedy musíš poslať overenú kópiu maturitného vysvedčenia..každá škola trochu inak - alebo na zápise - tiež podľa školy už to vysvedčenie musíš mať ( a maturity bývajú niekedy v polke septembra približne... a v tedy začína už semester a všetci sú zapísaný ) .... skús kontaktovať referenta školy či sa to nedá nejako vyriešiť inak .. ale nemyslím si .. počkáš si rok... a možno si ten test alebo sloh spravil - to predsa ešte nemáš isté ..
Nie, prijatie je podmienečné a opravné matury sú v ďalšom školskom roku, takže v tom čase, aby ťa mohli prijať, musíš mať ukončené SŠ vzdelanie (čo by si v opisovanom prípade nemal)
V každom prípade, taký človek, čo neprejde z tak prumitívnych testov a ešte nespraví ani sloh, na VŠ aj tak nemá čo hľada5
@darkestangel@Lenuska175@Obrvonjottr .. aaaa? to že má problém s cudzím jazykom za to musí byť hlúpy? .. ako okey, ten sloh mohol spraviť to nie je také ťažké ... a podľa mňa to mohol ešte stále spraviť ... ehm ehm ale áno B ľudia sú najmúdrejší na svete tak poďme do neho .. on nemá city ...
@llover753 co to ma spolocne s citmi? Ak sa niekto za 9 rokov nedokaze naucit jazyk na takej urovni aby nenapisal primitivny sloh na minimum tak fakt nema co na VS hladat..
napríklad čo bola u nás téma na AJ tie zvyky, polka písala o prázdninách a niektorí opisovali čo cez sviatky robia, na čo im učitelia povedali, že neuznajú lebo to mala byť opinion essay a nie opis
to ešte neznamená, že sú hlúpi alebo ich angličtina bola zlá ale že nepochopili zadanie ale proste stres, chudák chlapec tu na neho takto kričíte ach..
Viem že niesom z jazyka dobrý. Niekto sa to proste vie naučiť, niekto vie 2, niekto 3 jazyky. Ale ja neviem jazyk tak dobre. Test som zrejme nespravil, pretože som to viac menej nevedel. Ale sloh by som teoreticky mohol spraviť, akurát som tam pár blbostí popísal, lebo som na sviatky a tradície nemal slovnu zasobu v hlave. Kto by čakal takú tému. Slohy z minulého a predminulého roka som si napísal a nechal skontrolovať učitelkou a mal som 75% a 55% ... Ale z tohto to až také dobré ale nebude, spolieham sa na úpravu, nemám žiadny škrtanec. ... Napr. zahraničné sviatky čo sa môžu u nás v budúcnosti asimilovať vôbec netuším ani teraz. Som tam akurát Halloween a ešte Čínsky nový rok spomenul ale boh vie aké sú zahraničné sviatky. Zvyky a tradície tú tému fakt len niekto kto sa to drvil, či vie odmalička tým jazykom hovoriť alebo je bifloš musel vedieť tak že"lavou zadnou". Ale testy čo som robil mnoho takých cvičení tak proste niektoré neviem. dopĺňanie slov do viet..., počúvanie... no tiež nič moc... ostatné ako tak. z čítania s porozumenim som mal vždy najviac bodov zo všetkých cvičení... Z testu očakávam tak 20-22 bodov z 80 (27b min hranica) ... a zo slohu by to mohlo byť nad 25% snáď. A budem musieť na 3 na ústnej. takže sa budem musieť poriadne učiť v aprili, krucifix. Ešte budem rušený zápasmi, no bude to ťažké...
ak nespravis testy, nemas maturitu.. a logicky ak nemas maturitu, nemozes ist na VS.. prijat ta mozu, ale ak im nedodas maturitne vysvedcenie (ktore nedostanes kym vsetko nespravis) mas smolu
Ja som mala na prvom stupni VŠ spolužiaka čo nespravil štátnice. Takže nemal diplom, dodatky a ani nič čo mohol poslať do termínu na inú VŠ, akú končil. Opravné štátnice boli v auguste. Teraz normálne chodí do školy, zobrali ho. Takže ja by som sa určite poradila so školou na študijnom. Ešte možno nič nie je stratené. Mier! Koľký z vás na VŠ nemajú a aj napriek tomu tam chodia? Nik sa neprizná, hlavne, že ste všetci múdri....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
V každom prípade, taký človek, čo neprejde z tak prumitívnych testov a ešte nespraví ani sloh, na VŠ aj tak nemá čo hľada5
to ešte neznamená, že sú hlúpi alebo ich angličtina bola zlá ale že nepochopili zadanie ale proste stres, chudák chlapec tu na neho takto kričíte ach..
Nebuď naň ho taká krutá. Chlapec plače do vankúša a ty mu to ešte zhoršuješ.